Modernitzar el reclutament de nous policies als Estats Units

Arran de la pandèmia de la COVID-19 i amb un mercat laboral molt complicat, va augmentar exponencialment la frustració de la comunitat amb la professió policial, així com les preocupacions sobre la seguretat i el benestar dels agents. Les agències policials de tot el país s’enfronten a una crisi històrica de cara a reclutar i retenir candidats qualificats.

A mesura que les agències continuen buscant maneres innovadores d’atraure potencials candidats qualificats i alhora retenir el personal actual, la crisi exigeix una resposta immediata i eficaç per garantir que les forces de l’ordre puguin mantenir els nivells de personal suficients per donar servei a les necessitats de seguretat pública de les seves comunitats. Abordar aquests problemes pot requerir un examen de l’estructura organitzativa i dels processos fonamentals de les agències per satisfer de manera més clara i senzilla les necessitats i expectatives tant de les forces de l’ordre com de la comunitat.

En resposta a aquesta situació i reconeixent que la manera de contractar i retenir els professionals de les forces de l’ordre té un gran impacte en la reducció dels delictes violents, així com en la seguretat pública en general i la confiança de la comunitat, el fiscal general Merrick Garland va identificar aquestes qüestions com la màxima prioritat del Departament de Justícia dels Estats Units.

El Bureau of Justice Assistant (BJA) i la Community Oriented Policing Services (COPS), organismes de l’US Department of Justice, van reunir a Washington durant el mes d’abril d’enguany un grup de més de 30 cossos de seguretat i líders comunitaris d’arreu del país, per discutir les millors pràctiques existents i les solucions emergents i transformadores dissenyades per abordar els reptes actuals del personal uniformat.

A més del personal de comandament i altres líders policials d’associacions diverses, es va subratllar que els problemes de contractació i retenció es troben entre els més importants als quals s’enfronten els estats federals, estatals, locals, tribals i agències territorials d’aplicació de la llei a tot el país, independentment de la mida o la ubicació.

Totes aquestes reflexions, recomanacions i conclusions van quedar recollides en un informe sobre el reclutament de nous policies. Entre les recomanacions del document cal destacar:

 • Solucions a curt termini, amb menys temps d’implementació.
 • Estratègies a llarg termini, amb més temps per implementar-les.
 • Introduir els joves, començant des de l’escola primària, a l’aplicació de la llei i la seguretat pública com a carrera.  
 • Aprofitar les habilitats i l’interès existents dels potencials reclutes en la professió policial amb més enfocament de programes com les pràctiques (a curt termini) i els aprenentatges (a llarg termini).
 • Establir aliances educatives.
 • Treballar amb escoles secundàries locals per identificar i desenvolupar oportunitats d’immersió.
 • Treballar amb institucions d’ensenyament superior per oferir cursos dissenyats per ensenyar als estudiants material rellevant per a la carrera policial.
 • Considerar la creació d’un programa de grau centrat exclusivament en la preparació dels estudiants per a carreres d’aplicació de la llei.

Com a principals conclusions, el document exposa que:

 • Les forces de l’ordre es troben en una cruïlla, ja que molts agents abandonen la professió per renúncia o per jubilació, mentre que els candidats són cada cop menys qualificats.
 • Les estratègies a llarg termini que es proporcionen en aquest informe conviden les agències d’aplicació de la llei a treballar per augmentar l’atractiu de la policia com a opció laboral, atraure bons candidats i preparar millor els nous reclutes per a les realitats de la policia moderna.
 • Assegurar-se que els empleats existents sàpiguen que són valorats, que es promogui la salut i la seguretat de la força de treball i augmenti la confiança de la comunitat.

_____

Esta entrada en español / This post in English / Post en français

Deixa un comentari