La taxa d’homicidis a Escòcia cau al nivell més baix des que van començar els registres

Tal com informava fa unes setmanes Ross Hunter a través de la pàgina web del The National, la taxa d’assassinats a Escòcia ha caigut al seu nivell més baix des que van començar els registres moderns, segons dades de la mateixa policia escocesa.

El màxim històric d’assassinats se situa en el període 2004-2005, amb 137 homicidis registrats. Per contra, durant el període juny 2022- maig 2023 s’han registrat un total de 48 homicidis, segons consta en el darrer informe de rendiment policial.

Cal puntualitzar que en el període comprès entre els anys 2004 i 2005, segons un informe de l’ONU, Escòciaes va descriure com el país més violent del món desenvolupat.

Des que el servei d’investigació d’homicidis es va formar fa uns deu anys, la taxa de resolució de la policia escocesa és extraordinàriament alta. Durant el període 2022-2023 només hi ha hagut un homicidi no resolt i continua sota investigació. La subdirectora de la policia escocesa Fiona Taylor va donar la benvinguda a la notable millora estadística en l’àmbit dels assassinats, però va assenyalar que calia seguir treballant ja que cada homicidi representava una tragèdia individual.

L’informe de rendiment policial 2022-2023 subratlla que Escòcia és un lloc segur per viure-hi i treballar-hi i, quan sorgeix una situació crítica, Police Scotland respon amb alts nivells de competència operativa. Cada assassinat és d’una gravetat majúscula, amb circumstàncies úniques i reptes d’investigació. Garantir la justícia per a les famílies i els éssers estimats és un deure bàsic de la policia d’Escòcia i molt important per a la “legitimitat de la policia”.

D’altra banda, l’informe policial també assenyala que es va produir una important reducció del nombre d’assalts patits pels agents i el personal de la policia d’Escòcia: 438 menys (6,2%), fins als 6.657.

Des de la direcció de la policia escocesa es va rebre amb satisfacció la reducció dels assalts als oficials i personal laboral, que és el nombre més baix des del període 2018-2019. També es va destacar que se seguiria impulsant el treball com a part del programa Your Safety Matters, per tal de reduir l’impacte que tenen la violència i els abusos sobre els agents de policia i el personal laboral.

Una altra dada rellevant del document policial és el del Protocol bancari de la policia d’Escòcia, que ensenya al personal que treballa en entitats d’estalvis a detectar els senyals d’un client que podria haver estat víctima d’una estafa.

Les dades estadístiques assenyalen que durant l’últim any, el protocol havia frustrat fraus de prop de 3,5 milions de lliures esterlines, amb un total de 1.200 incidents denunciats.

_____

Esta entrada en español / This post in English / Post en français

Deixa un comentari