Contacte policial amb el públic: persones, tecnologia i confiança pública al Regne Unit

El mes de febrer passat, el consultor policial independent Nick Gargan va presentar un estudi en unes jornades organitzades per Cityforum, una organització d’assessorament polític i desenvolupament estratègic. En aquest àmbit, es van reunir els principals caps de policia del Regne Unit, proveïdors i acadèmics on van intercanviar idees sobre la transformació del contacte públic de la policia. Gargan va reflexionar sobre problemes clau del servei públic policial, sobre com abordar les expectatives del públic, el canvi creixent als canals digitals, les opcions de millora en la prestació dels serveis i el fet que tot el sistema de contacte policia-públic està sota una gran pressió.

Abans, les forces policials del Regne Unit es preparaven per a una nit espectacular amb una demanda extraordinària de serveis un cop l’any, amb unes 100.000 trucades només la nit de Cap d’Any. Ara, per a moltes forces, aquesta demanda extraordinària és una realitat habitual, de vegades diària.

Cada cos policial té la seva pròpia història per explicar, però el patró general reflecteix la demanda de contacte públic, que és entre un 20 i un 25% per sobre dels nivells previs a la pandèmia. I augmenta aproximadament un 7% anual. Realment, alguna cosa trontolla.

Dels 350 judicis de qualificació individuals que s’han dictat, el 30% ha qualificat el rendiment de la força policial com “que requereix millora” o simplement “insuficient”. Menys de la meitat ha estat millor que suficient.

I l’àrea de rendiment més problemàtica de totes? “Resposta al públic”. És probable que la primera etapa del contacte de la majoria dels ciutadans amb la policia sigui la més feble i la menys satisfactòria.

Aquests reptes es produeixen malgrat els esforços per mantenir el sistema en funcionament. Hi ha hagut onades successives de reformes i innovacions a l’espai de gestió de contactes policials. Però hi ha una diferència entre afrontar heroicament un repte que no es pot guanyar i guanyar. “Polir el problema” ja no funciona.

El Regne Unit va registrar més de 35 milions d’emergències l’any 2022. I el nombre continua creixent. Els delictes violents augmenten: els delictes sexuals van augmentar d’un terç el 2022 i els homicidis, una quarta part.

S’estan presentant nous tipus d’emergències: els incendis forestals, els huracans i les inundacions han provocat un augment de vuit vegades els desastres naturals en els darrers 40 anys. Les emergències mèdiques també augmenten: hi va haver més de 16 milions de visites als serveis d’accidents i urgències l’any 2022. I els canvis de població continuaran alimentant la demanda: el 2050 la població major de 65 anys del Regne Unit haurà augmentat un 25%.

Fer que els agents arribin al carrer per respondre els telèfons pot ser desagradable, però també és inevitable si hi ha una taxa de vacants del 37%. L’augment de les taxes de desgast del personal només serveix per accentuar el repte.

Enfront d’aquest vertiginós augment de la demanda actual i futura, els reptes de recursos. Fins i tot el reclutament als nivells d’establiment actuals seria, sens dubte, insuficient, però moltes forces lluiten per gestionar-ho en el clima laboral actual, especialment al sud-est del país.

Es demana a menys personal que tracti més demanda i més complexa i que gestioni els desplegaments d’una mà d’obra amb menys experiència que utilitza tecnologia que, en molts llocs, té una gran necessitat de modernització.

Calen mesures a curt termini per cobrir els buits de contractació i fins i tot augmentar la mà d’obra però, en última instància, és probable que sigui tan inútil com construir més carrils a l’autopista M-25: pot semblar que estàs fent alguna cosa amb un propòsit, però és poc probable que siqui així. Cal resoldre el problema.

_____

Esta entrada en español / This post in English / Post en français

Deixa un comentari