Implementació de serveis de suport a organitzacions policials petites i rurals dels Estats Units

Més de dos terços (71%) de les agències policials dels Estats Units donen servei a les zones rurals (menys de 10.000 residents) i el 75% dona feina a menys de 25 oficials.

Mentrestant, existeix un concepció errònia popular que els delictes greus només es produeixen a les zones urbanes, però els oficials de policia d’agències petites i rurals s’enfronten als mateixos reptes diaris que els seus col·legues dels departaments urbans, des de conflictes comunitaris fins a esdeveniments traumàtics, com ara incidents mortals amb vehicles o homicidis, i als mateixos reptes mentals o de salut.

Una bona salut mental és tan vital com una bona salut física perquè els agents puguin servir i protegir millor les seves comunitats de la delinqüència i la violència, independentment de l’indret on serveixin a la societat. És per això que el Departament de Justícia dels Estats Units ha publicat una guia d’implementació de serveis de suport a organitzacions policials petites i rurals.

Malgrat les necessitats de benestar dels agents de policia rural, moltes d’aquestes zones són com deserts sanitaris on es troben que la relació població-proveïdor d’atenció a la salut mental pot arribar a ser de 30.000 a 1. En comparació amb els seus homòlegs urbans, els residents rurals participen dels serveis de salut mental a un ritme molt inferior.

Els departaments policials petits sovint tenen personal i recursos limitats, serveis d’emergència i comunitaris inadequats i accés tecnològic o equipament molt limitat. Els factors socioeconòmics, geogràfics i de força de treball són obstacles importants per a l’accés a l’atenció sanitària de les comunitats rurals.

Independentment de la ubicació o la mida d’una agència d’aplicació de la llei, l’adopció de programes de seguretat i benestar és vital per vetllar per la salut dels agents que es posen en perill per protegir les seves comunitats.

Els programes de suport entre iguals poden ser un recurs vital de salut mental per a les agències petites i rurals. Tanmateix, la mateixa geografia i els factors demogràfics que redueixen l’accés a d’altres tipus de suport de salut mental també poden complicar-se.

Els serveis de suport entre iguals són una eina valuosa per promoure el benestar mental en llocs de treball d’elevat estrès. Pot ser la manera d’aprofitar els punts forts i les relacions entre companys especialment entrenats en un entorn no clínic. Davant una crisi personal, un empleat pot sentir-se més còmode buscant inicialment el suport d’algun company que entengui el context i hagi experimentat els mateixos problemes, en lloc de recórrer a professionals de la salut mental.

El suport entre iguals, per tant, pot ser un primer pas important en una estratègia de benestar dels oficials. Aquest recurs descriuria les consideracions i els passos d’acció recomanats per a la policia rural i petita que busca establir i mantenir serveis de suport entre iguals.

Aquestes diferents consideracions es poden ajustar per adaptar-se als objectius únics de cada agència segons el seu punt de partida.

_____

Esta entrada en español / This post in English / Post en français

Deixa un comentari