Impacte de la violència amb armes de foc als Estats Units

Cada any, més de 40.000 nord-americans moren en actes de violència amb armes de foc i aproximadament 85.000 resulten ferits per trets. Això equival a més de 110 persones a les quals se’ls dispara i moren cada dia als Estats Units i a més de 200 persones ferides per trets. Però el trauma de la violència amb armes de foc no acaba quan s’atura un tiroteig.

Al llarg dels Estats Units, persones de totes les condicions socials s’han vist afectades per aquesta epidèmia de la salut pública. En una enquesta nacional, el 58% dels adults van informar que ells o algun ésser estimat havia experimentat la violència amb armes de foc al llarg de la seva vida. A més, milions de persones han resultat ferides per trets, han estat amenaçades amb una arma de foc o han presenciat un acte de violència amb armes de foc al llarg de la vida.

És per aquest motiu que Everytown for Gun Safety celebra la Setmana Nacional dels Supervivents de la Violència amb Armes de Foc (National Gun Violence Survivors Week) cada mes de febrer.

Experimentar violència amb armes de foc té impactes emocionals, físics, legals i econòmics duradors en els supervivents i en les seves comunitats. L’amplitud i la diversitat de l’experiència dels supervivents estan directament relacionades amb la natura d’ampli radi de la crisi de violència amb armes de foc dels Estats Units. La violència amb armes de foc pot adoptar moltes formes, com suïcidis i intents de suïcidi amb arma de foc, homicidis i agressions amb armes de foc, violència domèstica que involucri arma de foc, tirotejos a les escoles, tirotejos per part de la policia i tirotejos no intencionals, entre altres incidents.

Identificar-se com a supervivent de la violència amb armes de foc abasta moltes experiències diferents: presenciar un acte de violència amb armes de foc, rebre amenaces amb arma de foc o ser ferit o tenir algun conegut o ésser estimat ferit o assassinat amb arma de foc.

Malgrat tot, la cultura dels Estats Units de silenci entorn a la violència amb arma de foc significa que amb massa freqüència no es parla ni es comprèn totalment l’impacte en els supervivents per a tota la vida. Una de les conseqüències d’aquest silenci és que molts supervivents no reben el suport i els serveis que necessiten per viure amb aquest trauma i superar-lo. Per ajudar a trencar aquest silenci, es va fer una enquesta a 650 supervivents a finals de l’any 2021. Les dades mostren la magnitud de l’epidèmia de violència amb armes de foc als Estats Units i l’impacte durador en les persones i les comunitats. Entre les principals conclusions cal destacar:

  • Nou de cada 10 supervivents de violència amb arma de foc informen d’haver patit un trauma a causa de l’incident.
  • Més de la meitat de les persones que han experimentat violència amb arma de foc el darrer any van qualificar el trauma de 5 sobre 5.
  • Infermers, metges o personal hospitalari van ser els més propensos a dir que van experimentar l’impacte a través del seu treball, seguits de personal que treballa a les escoles.
  • Dos terços dels supervivents ferits per trets van expressar la necessitat de rebre serveis de salut mental, teràpia i suport.
  • Gairebé un de cada tres supervivents va dir que necessitava assistència legal com a víctima o per la mort d’un familiar.
  • Un de cada tres supervivents va dir que necessitava suport econòmic per ajudar a cobrir els costos del funeral o metges o per compensar els ingressos perduts a causa d’una mort o una lesió.

Everytown Research & Policy presenta l’informe dividit en cinc seccions que analitzen el dol i el dolor per la mort per armes de foc, centrant-se, sobretot, en les experiències dels supervivents.

_____

Esta entrada en español / This post in English / Post en français

Deixa un comentari