La pressa per reclutar agents de policia suposa un risc molt important

La promesa de Boris Johnson de contractar 20.000 agents de policia més augmenta el risc d’admetre agents amb comportaments misògins, racistes o homòfobs, tot això enmig de la preocupació de què existeixi una cultura discriminatòria a les forces policials d’Anglaterra i Gal·les.

Actualment la policia d’Anglaterra i Gal·les ha d’afrontar diversos problemes, incloses les conseqüències de l’assassinat de Sarah Everard per part d’un agent de policia, per intentar reconstruir la confiança pública.

Segons publica el rotatiu The Guardian, un informe intern de la policia subratllava les advertències que la gran magnitud i rapidesa de la campanya de contractació de 20.000 agents de policia comporta inevitablement riscos i afegeix que hi ha un perill elevat que persones no aptes per a la policia puguin passar tots els filtres i ser reclutades.

Paral·lelament, el document considera que el sistema falla quan, de vegades, grups del crim organitzat intenten infiltrar-se en la policia, la qual cosa pot tenir conseqüències catastròfiques. Quan els sol·licitants inadequats menteixen als formularis de sol·licitud, oculten la seva activitat a les xarxes socials o minimitzen les seves connexions criminals, la qualitat de la verificació ha de ser constantment alta.

Si durant el període de prova, un agent mostra un comportament com l’homofòbia, el racisme, la misogínia o la deshonestedat, cal prendre-s’ho molt seriosament. Si només diuen bé, serà un bon policia, ja l’anirem polint, estàs emmagatzemant un problema que podria durar 30 anys.

L’informe també exposa altres problemàtiques, com per exemple:

• El frau ha augmentat exponencialment i es continua tractant erròniament com una baixa prioritat per part de moltes forces policials.

• El model de responsabilitat local ha trencat algunes relacions entre la policia i els polítics, i ha deixat alguns caps de la policia mancats de confiança en la seva independència operativa.

• La fràgil arquitectura de comptar amb 43 cossos policials, ideada el 1962 i implementada el 1974, està molt lluny de ser adequada per al seu propòsit l’any 2022.

• La delinqüència en línia és ara, amb diferència, el tipus de delicte més freqüent. Considera que els nostres fills estaven insegurs si eren al carrer. Ara són més insegurs a les seves pròpies habitacions.

• Les expectatives públiques de lluitar contra la delinqüència no es poden satisfer sense prou finançament, i la ciutadania, a través dels polítics, ha de decidir quanta amenaça, dany i risc està disposada a tolerar.

Les mancances importants en la policia persisteixen i s’han de solucionar. La criminalitat ara sovint és complexa i molt més sofisticada, i les investigacions poden trigar molt més. Si la policia continua utilitzant mètodes del segle XX per tractar de fer front a la tecnologia del segle XXI, seguirà quedant-se cada cop més enrere.

Finalment, el document considera que no s’ha de subestimar la gravetat dels problemes als quals s’enfronta ara el servei policial, però s’hauria de tranquil·litzar la ciutadania amb l’enfocament ferm, pragmàtic i professional dels agents i el personal de la policia.

_____

Esta entrada en español / This post in English / Post en français

Deixa un comentari