La policia del Regne Unit insta a acabar dins la policia amb la “cultura masclista de cantina”

La policia del Regne Unit va instar a acabar amb la cultura de la cantina” masclista, sexista, misògina i homòfoba que hi ha dins la policia per intentar recuperar la confiança del conjunt de la societat.

John Apter, president de la Federació de Policia d’Anglaterra i Gal·les, que representa més de 130.000 agents de l’ordre, va reconèixer que les forces policials del Regne Unit tenen un problema de comportament en què les dones oficials són sotmeses a malnoms masclistes i observacions despectives, i va afegir que això s’havia de consignar a la història, segons publicava fa uns dies el rotatiu anglès Sunday Times.

Apter va afegir que mantenir la confiança pública en la policia és essencial, així que cal acceptar que tenim un problema, i només així s’hi podrà fer front.

Després que Wayne Couzens fos condemnat per l’assassinat de Sarah Everard, de 33 anys, el cos de policia va ser descrit com institucionalment misogin per una antiga cap de policia de Nottinghamshire, Susannah Fish. Fish va dir que ella mateixa havia estat agredida sexualment per col·legues mentre era a la policia. El canvi cultural mai és fàcil, i això no és exclusiu de la policia, però només perquè no és fàcil no vol dir que no s’hagi d’intentar. No fer res no és una opció.

Wayne Couzens va rebre una condemna perpètua pel segrest, la violació i l’assassinat de Sarah Everard, després que ella desaparegués mentre tornava a casa des de la casa d’un amic al sud de Londres. En aquell moment, Couzens era un agent de policia en servei i va utilitzar la seva credencial i les manilles per segrestar-la.

Apter va dir que l’horrible assassinat havia danyat la confiança de la societat en la policia. Tothom a la policia ha d’afrontar-ho. No n’hi ha prou de dir que aquestes van ser les accions d’un home malvat que mereix podrir-se a la presó.

Cal demostrar no només amb les paraules, sinó també amb les accions, que el sexisme i la misogínia no tenen absolutament cap cabuda al servei policial.

L’Oficina Independent de Conducta Policial va explicar que cinc agents de policia de quatre cossos diferents s’enfrontaven a mesures disciplinàries per missatges compartits a les xarxes socials sobre l’assassí d’Everard.

John Apter va afegir que la misogínia no és només un problema per a les dones, és un problema per a tothom. Massa sovint hi ha silencis quan passa això, i a través d’aquesta inacció s’està fallant els uns als altres i a la societat en general.

Cal consignar als llibres d’història aquesta cultura de la cantina, on es produeixen malnoms masclistes i comentaris despectius. Quan les bromes creuen la línia per convertir-se en masclistes, despectives o homòfobes és quan deixen de ser broma, i aquí és on es necessita una reacció.

_____

Esta entrada en español / This post in English / Post en français

Deixa un comentari