Els automobilistes negres s’enfronten a càrrecs més greus per excés de velocitat que els automobilistes blancs als EUA?

En 25 estats dels Estats Units, els automobilistes acusats d’excés de velocitat poden enfrontar-se a una falta penal o a una infracció de trànsit, i l’acusació queda a discreció dels agents de la policia i dels tribunals.

Utilitzant dades sobre excés de velocitat en 18 comtats de Virgínia durant un període de nou anys, els investigadors van trobar grans disparitats racials en qui va ser condemnat per una falta.

Els automobilistes negres aturats per excés de velocitat tenien gairebé el doble de probabilitats que els automobilistes blancs de ser condemnats per un delicte quan la seva velocitat estava en el rang qualificable per al càrrec més greu.

Entre els automobilistes condemnats per falta que circulaven a una velocitat excessiva, els automobilistes negres eren més propensos que els automobilistes blancs a ser acusats d’un delicte menor en comptes d’una infracció.

En general, els agents de policia van reduir les possibles càrregues de faltes a una infracció quan feien de policia als comtats on els automobilistes negres representaven una part més gran d’aquests automobilistes que en altres comtats.

Entre els automobilistes acusats d’un delicte per part de les forces de l’ordre, els conductors negres eren més propensos que els conductors blancs a ser condemnats per un delicte per part dels tribunals.

I això per què?

  • Els automobilistes negres eren menys propensos que els automobilistes blancs a assistir a una compareixença judicial obligatòria.
  • Els automobilistes negres eren menys propensos que els automobilistes blancs a tenir un advocat present als tribunals.
  • Els automobilistes negres tenien més probabilitats que els automobilistes blancs de viure en zones on es permetia als automobilistes pagar per endavant per faltes en lloc de comparèixer al jutjat (resultant en una condemna automàtica per faltes).

Aquests tres factors van explicar aproximadament quatre cinquenes parts de la disparitat racial en les conviccions.

La majoria dels automobilistes condemnats per un delicte no van a la presó, però hi ha altres repercussions:

  • Les sol·licituds de llocs de treball, habitatge i altres serveis demanen als candidats que indiquin les condemnes.
  • Un delicte pot comptar com a part del registre previ d’un individu si la persona està sentenciada per un nou delicte, fet que augmenta la pena per aquest delicte.
  • A part, la multa mitjana i els costos judicials imposats per una condemna per falta a Virgínia van ser fins a 120 dòlars més que per una infracció de trànsit.
  • Alguns estats suspenen el permís de conduir de persones que no paguen les multes i taxes associades. (Virgínia va deixar aquesta pràctica el 2019.)
  • Una condemna afegeix punts de demèrit al registre de conducció d’una persona i pot augmentar el cost de l’assegurança d’automòbil.

Els responsables polítics podrien fer complir les lleis d’excés de velocitat de maneres més equitatives.

_____

Esta entrada en español / This post in English / Post en français

Deixa un comentari