Lluitant contra l’extremisme a l’exèrcit nord-americà

En els darrers anys, els titulars de les notícies han destacat la participació de personal militar nord-americà actual o antic en protestes contra la violència, en grups supremacistes, en la insurrecció al Capitoli dels Estats Units i d’altres formes de violència extremista que abasta diferents espectres polítics i ideològics. Així ho publica un estudi recent fet als Estats Units.

L’amenaça de l’extremisme no és nova, però la proliferació de les xarxes socials ho ha facilitat: idees radicals per difondre ràpidament i per organitzar grups extremistes, fins i tot arribant a la comunitat militar (per exemple, membres del servei, cònjuges militars, militars dependents, empleats civils i contractistes) per ampliar el nombre de membres i guanyar capacitats operatives.

El Departament de Defensa dels Estats Units (DoD) fa temps que prohibeix als membres del servei de defensar activament activitats extremistes.

La política de DoD estableix l’expectativa que els comandants detectin activitats prohibides, les investiguin i prenguin mesures correctores. També depèn dels comandants ajudar a minimitzar el risc intervenint aviat, principalment mitjançant assessorament.

En aquesta perspectiva, es presenta un marc per ajudar els comandants a reduir el risc d’extremisme a l’exèrcit.

En primer lloc, es proporcionen aspectes destacats de la investigació sobre l’extremisme, inclòs un marc per entendre aquest tipus d’activitats. En segon lloc, es fa servir aquest marc per esbossar quatre estratègies per reduir el risc de l’extremisme a l’exèrcit. I, finalment, es recomana un enfocament basat en la comunitat, que aprofita els programes militars existents per donar més bon suport als comandants ja que compleixen les seves responsabilitats per prevenir i mitigar l’exposició a l’extremisme dins de l’exèrcit.

Recomanacions

S’ofereixen cinc recomanacions que serveixen d’informació per a una estratègia per donar suport als comandants en la mitigació de l’extremisme a l’Internet militar.

Donada la diversitat de la comunitat militar dels Estats Units, qualsevol política o programa dissenyat per prevenir o detectar l’extremisme hauria de tenir en compte tota l’àmplia comunitat militar.

El 2019, hi havia més d’1,3 milions de membres en actiu, però també més d’un milió de membres de l’anomenada Reserva Ready, més de 200.000 membres de la Reserva, gairebé 900.000 civils amb empleats del DoD, més de 965.000 cònjuges de militars i molt més d’1,6 milions de fills de membres.

Qualsevol membre d’aquests grups podria adoptar i promoure creences extremistes i actuar-hi, incloent-hi convertir-se en membres actius o passius de grups extremistes que promouen la supremacia racial, l’extremisme religiós o qüestions socials o polítiques específiques.  

Respondre als primers signes d’extremisme és preferible a esperar fins als primers estats extremistes que es manifesten de maneres que ja afecten directament la preparació militar.

Els proveïdors de serveis comunitaris també podrien pensar sobre maneres més àmplies de contrarestar la influència i l’impacte de grups extremistes. Per exemple:

  • Proporcionar orientacions generals sobre com trencar cicles d’indignació i d’odi per gestionar les relacions personals amb amics o parents que tinguin opinions extremistes o que estiguin involucrats en grups extremistes violents.
  • Organitzar activitats per dissipar estereotips i mites.
  • Organitzar preguntes i respostes virtuals en temps real o sessions amb extremistes reformats per entendre l’impacte de l’extremisme i com desvincular-se d’aquests grups.

Així mateix, els proveïdors de serveis podrien alertar els líders dels senyals de desinformació, reclutament i grups emergents, que podrien suposar una amenaça per a la comunitat militar.

_____

Esta entrada en español / This post in English / Post en français

Deixa un comentari