Austràlia qüestiona sobre la idoneïtat de les comissaries de policia per a dones

L’ampli debat sobre les respostes a la violència contra les dones a Austràlia ha inclòs propostes per a totes les comissaries per a dones, però investigadors de diverses universitats creuen que aquest moviment pot ser ineficaç per abordar els problemes reals, especialment per a les dones de comunitats indígenes.

Les propostes per ampliar els poders policials, criminalitzar el control coercitiu i establir comissaries de policia especialitzades en dones han ocupat un lloc destacat en el recent debat d’Austràlia sobre les respostes a les violències contra les dones.

Actualment no hi ha proves creïbles que donin suport a la implementació de les comissaries de policia per a dones i la investigació que sustenta la proposta a Austràlia és problemàtica de diverses maneres. La proposta d’establir comissaries de policia per a dones ha rebut un fort suport als principals mitjans de comunicació i en revistes acadèmiques.

Aquestes comissaries estan dissenyades per respondre específicament a la violència contra les dones. Han estat una característica de la policia a l’Argentina, el Brasil i altres països llatinoamericans des de finals dels anys vuitanta, així com en algunes parts de l’Àfrica i Àsia.

Algunes comissaries per a dones adopten un enfocament multidisciplinari per controlar la violència domèstica. Compten amb equips de policies que treballen al costat de treballadors socials, psicòlegs i advocats. Tot i això, les comissaries de dones segueixen sent comissaries de policia.

Els arguments presentats a favor de les comissaries de policia per a dones provenen en gran mesura de dos estudis de l’àmbit universitari. Aquests estudis van concloure que la gent pensava que les comissaries de policia de les dones podrien millorar la vigilància de la violència de gènere a les comunitats indígenes d’Austràlia si compten amb equips adequadament formats que treballen tant des de perspectives de gènere com culturals.

Però aquestes investigacions no van examinar si aquestes comissaries havien reduït les taxes de criminalitat, les estadístiques de violència domèstica o les ordres de detenció per violència. És difícil avaluar l’eficàcia de les comissaries de dones sense aquestes dades. Les proves suggereixen que aquestes comissaries no funcionen adequadament.

Les avaluacions de les comissaries per a dones han tingut resultats mixtos. Per exemple, un resum de proves recents a l’Índia va trobar que les estacions de policia per a dones no van millorar els serveis per a les víctimes de violència de gènere.

Els estudis policials realitzats a Austràlia i el Regne Unit suggereixen que simplement augmentar el nombre de dones policia mai no serà suficient per millorar la policia discriminatòria, ja que es van detectar casos d’abusos transfòbics.

Tot i el lideratge femení en la policia a Queensland, encara hi ha hagut casos de sexisme i racisme entre la policia, inclosos alguns policies que publiquen a les xarxes socials que les dones menteixen sobre violència domèstica. Tot i això, Austràlia ha trobat molt poca investigació sobre les experiències de dones negres i indígenes en comissaries de policia femenines.

_____

Esta entrada en español / This post in English / Post en français

Deixa un comentari