El món està preparat per als drons amb reconeixement facial?

Alguns dels primers drons amb capacitats avançades de reconeixement facial estan sent desenvolupats per empreses de vigilància israelianes, mentre que, per part seva, la policia nord-americana considera ja que aviat afegirà la controvertida tecnologia a les seves màquines voladores sense tripulació.

Com a senyal de l’arribada imminent de la identificació biomètrica des de l’aire, una star-tup israeliana, finançada anteriorment per Microsoft, ha patentat tecnologies per al reconeixement facial basat en drons. AnyVision, amb seu a Tel-Aviv, va presentar una sol·licitud de patent que detallava la tecnologia per ajudar un dron a trobar els millors angles per a un reconeixement facial, abans d’intentar trobar una coincidència amb l’objectiu, fent referència a cares emmagatzemades en una base de dades.

La patent té com a objectiu eliminar algunes de les complexitats d’identificar les cares d’una màquina voladora. Sorgeixen diversos problemes obvis quan s’intenta reconèixer algú des d’un dron: adquirir un angle en què es pugui capturar correctament una cara i poder obtenir imatges de bona qualitat mentre es mou. Tots dos són considerablement més difícils que obtenir un resultat a partir d’imatges estàtiques.

Als EUA, les agències militars han estat intentant trobar solucions, inclòs el projecte de reconeixement facial tàctic avançat a una tecnologia a distància com el Comandament d’Operacions Especials (SOCOM) o la iniciativa de reconeixement i identificació biomètrica i identificació a altitud i abast biomètrics d’Intelligence Advanced Research Projects Activity (IARPA).

Però la indústria privada pot arribar-hi primer. El desembre del 2020, es va revelar que executius d’AnyVision s’havien associat amb el proveïdor de defensa israelià per a una nova empresa conjunta anomenada SightX. A les demostracions proporcionades als mitjans israelians a finals del 2020, els drons petits de SightX no tenien cap capacitat de reconeixement facial, tot i que els executius van dir que aquesta funció arribaria aviat. No està clar si la tecnologia és exclusiva per als militars o si es vendrà a agències de policia.

El que està clar és que la tecnologia està llesta per al llançament. El director general d’AnyVision, Avi Golan, va dir a Forbes que, tot i que AnyVision no tenia cap dron de producció amb reconeixement facial, aviat seria una realitat. Va assenyalar que els drons de lliurament requereixen un reconeixement facial per determinar si han arribat al comprador correcte. Amazon ja ha patentat tecnologia similar, assenyalant els plans potencials per a la seva flota experimental de lliurament amb drons.

Pel que fa a quan els nord-americans poden esperar drons policials amb reconeixement facial, fins i tot si les agències policials no tenen previst enviar-los immediatament al cel, s’espera que arribin aviat d’una manera o altra.

_____

Esta entrada en español / This post in English / Post en français

Deixa un comentari