El Sistema Integral de Seguretat Pública a la ciutat de Buenos Aires

361.- baixaDes de l’any 2017, la ciutat de Buenos Aires aplica l’anomenat Sistema Integral de Seguretat Pública, un pla exhaustiu que inclou diversos aspectes, tals com la formació de la nova Policia de Ciutat, l’enfortiment de la integració social, la participació ciutadana, etc.

El Sistema Integral de Seguretat Pública permet coordinar els més de 32.000 agents que treballen de forma unificada i formen part de la Policia de Ciutat, bombers, emergències, SAME, protecció civil, etc. D’aquests 32.000, hi ha 24.869 efectius que formen la Policia de Ciutat, fruit de la unificació de la Policia Metropolitana i la Policia Federal Argentina.

També es van incorporar uns 1.000 civils destinats a comissaries per fer tasques administratives. Això va permetre aprovisionar el nombre equivalent de policies en feines al carrer. Aquests policies atenen un nou desplegament territorial, amb un sistema d’aturades fixes i patrullatge policial que es basa en un programari que integra la densitat de població, el moviment de persones i el mapa de delictes.

Pel que fa a la tecnologia, el Sistema Integral de Seguretat Pública suposa una innovació en tots els àmbits:

  • Utilització de 25.000 terminals mòbils de telefonia. Es prohibeix paral·lelament l’ús de telèfons privats o d’altres dispositius electrònics per tal d’evitar distraccions.
  • Els mòbils van equipats amb GPS per geolocalitzar i fer el registre dels recorreguts dels vehicles d’emergències de forma sistemàtica.
  • Existència d’un anell digital que controla 73 entrades i sortides de la ciutat amb càmeres lectores que identifiquen els vehicles que entren i surten.
  • Pel que fa a la lluita contra la violència masclista, utilitzen botons antipànic i canelleres anomenades “Dones segures”.
  • Sistema integral de videovigilància que monitoritza totes les càmeres de la ciutat. Actualment hi ha més de 10.000 càmeres instal·lades als carrers i 4.000 als mitjans de transport. De les càmeres instal·lades al carrer, n’hi ha 300 que inclouen un sistema de reconeixement facial per a fugitius de la justícia.
  • Sistema de recepció de trucades centralitzat amb una sala 911 i un centre únic de coordinació i control.
  • Utilització de mètodes analítics del delicte per poder fer-hi front, com per exemple, el mapa del delicte que s’aplica per recopilar, processar i analitzar el comportament del delicte a la ciutat.
  • Aplicació d’un sistema únic de denúncies preparat per poder dur a terme videoconferències des de totes les comissaries.

_____

Esta entrada en español / This post in English / Post en français

Deixa un comentari