Als Estats Units, gairebé la meitat dels delictes no es denuncien

New Albany Indiana police station

L’Oficina d’Estadístiques de Justícia dels Estats Units (BJS per les seves sigles en anglès) ha publicat els resultats de la darrera edició de la National Crime Victimization Survey, que presenta els resultats d’enquestes a 95.760 llars, en les quals han entrevistat 163.880 persones de 12 anys o més. Els resultats més destacats, respecte als fets de l’any 2015, són els següents:

  • Es van produir 18,6 victimitzacions per delictes violents (violació o agressió sexual, robatori violent, i agressió greu o lleu) per cada 1.000 persones de 12 anys o més.
  • El 0,98% de la població de 12 anys o més va patir un fet violent o més.
  • Es van produir 110,7 victimitzacions per delictes contra la propietat (violacions de domicili, furts i sostraccions de vehicle) per cada 1.000 llars.
  • El 7,60% de les llars dels EUA van patir un delicte o més contra la propietat.
  • Tant la taxa de victimització per delictes violents com la taxa de delictes contra la propietat han baixat respecte de l’any anterior, tot i que de manera poc significativa, segons les estadístiques del BJS (de 20,1 a 18,6 els fets violents i de 118,1 a 110,7 els fets contra el patrimoni).
  • Es van denunciar a la policia el 47% dels delictes violents i el 35% dels delictes contra la propietat.
  • Excepte les violacions i agressions sexuals, de les quals es denuncien el 32,5%, els fets més greus tenen un percentatge de denúncia superior al 50% (robatoris amb violència; un 61,9%, i delictes violents greus, un 54,9%).
  • El darrer any s’ha produït un descens significatiu en el percentatge de denúncia dels robatoris a domicili (del 60,0% al 50,8%) i de les sostraccions de vehicle (del 83,3% al 69,0%).

A més de presentar l’informe, el BJS també ha actualitzat l’eina d’anàlisi de les dades de victimització (NCVS Victimization Analysis Tool (NVAT), amb la qual es pot accedir a les enquestes fetes des del 1993, a la metodologia, a les definicions i a altres documents de suport.

Malgrat que les dades del 2015 encara no estan disponibles per a la descàrrega, sí que s’hi poden consultar, tant a través de taules ja configurades com per d’altres que l’usuari pot personalitzar (s’hi poden seleccionar fins a cinc criteris diferents: tipus de victimització –personal o a la llar–; marc temporal –entre el 1993 i el 2015–; tipus de delicte, i dues variables d’anàlisi, entre les quals es pot triar, entre d’altres, l’edat, el sexe, l’origen de la víctima, si ho ha denunciat a la policia, el lloc dels fets, etc.).

Aquests resultats volen complementar les dades obtingudes a partir del registre policial de les quals es va parlar en aquest blog, Notes de seguretat, malgrat que la comparativa no resulta fàcil perquè en cadascun dels dos registres s’ha utilitzat una metodologia diferent.

_____

Esta entrada en español / This post in English / Post en français

Deixa un comentari