L’Agència Espanyola de Protecció de Dades informa sobre els avenços en relació amb la política de privacitat de Google

Agencia espanyola de protecció de dades

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha participat recentment a la reunió plenària del Grup d’Autoritats europees de protecció de dades (GT29). El grup analitzà, entre altres qüestions, els avenços realitzats en els procediments nacionals oberts respecte a la política de privacitat de Google l’any 2012. Al desembre de 2013, l’AEPD va declarar l’existència de tres infraccions greus a la normativa de protecció de dades i va imposar a la companyia una sanció de 900.000 euros, així com un requeriment per tal que adoptés les mesures necessàries per ajustar la seva política de privacitat a la normativa espanyola.

L’AEPD ha pogut constatar que la companyia ha introduït modificacions significatives en matèria d’informació oferta als usuaris, consentiment i exercici de drets. Algunes de les mesures posades en marxa per la companyia a instàncies de l’agència espanyola són:

  • S’ha habilitat el centre “Informació personal i privacitat” a partir de l’enllaç “El meu compte” als usuaris amb compte a Google, on s’ofereix informació addicional i opcions de gestió de la informació recollida per Google.
  • S’ha llançat una campanya de recordatoris en línia quan algun usuari pretén fer ús dels serveis de Google que obliga a accedir a la informació de privacitat i fixar els paràmetres de configuració.
  • L’usuari disposa de la capacitat de desconnectar selectivament serveis que abans tenia activats de forma obligatòria i als quals es comunicaven dades de la seva activitat, i incloent-hi la possibilitat d’eliminar completament el compte.
  • S’ha suprimit la limitació a l’ús de diversos comptes oberts per un mateix usuari. Ara pot tenir-ne diversos i evitar la comunicació de dades entre ells.
  • La companyia ha inclòs un formulari per exercir el “dret a l’oblit”, un enllaç per posar-se en contacte amb la companyia i eines per consultar els historials d’activitat.

Google s’ha compromès a adoptar un seguit de millores addicionals específicament sol·licitades per l’AEPD, com augmentar la llista de serveis amb polítiques de privacitat i estendre les campanyes de recordatoris de privacitat tant a altres serveis de Google com als usuaris d’Android.

Agència Espanyola de Protecció de Dades: Nota de premsa

_____

Esta entrada en español / This post in English / Post en français

Una resposta a “L’Agència Espanyola de Protecció de Dades informa sobre els avenços en relació amb la política de privacitat de Google

Deixa un comentari